Kotiseutumatkat

 

Monet Luovutetun alueen entiset asukkaat ja heidän jälkeläisensä tekevät onnistuneesti matkoja kotiseuduilleen . Osa tekee niitä kaupallisten matkan-järjestäjien tarjoamilla ryhmämatkoilla, osa yksittäissyöksyinä enemmän tai vähemmän omatoimisesti. Kaupallisia tarjoajia löytää helposti mm. Googlen haun avulla. Niitä ei tässä varsinaisesti käsitellä vaan tähän on kerätty eri puolilta todellisia kokemuksia ja tapahtumia tiedoksi mutta myös neuvoksi uusille halukkaille omin neuvoin matkaaville.

Myös monet Kurkijoen Pölkit, heidän jälkeläisensä. o.s. Pölkki olevat naispuoliset ja heidän jälkeläisensä sekä Nukaristen, Kyytisen ja Kurrin sukua olevat serkut ovat käyneet suvun kotiseudulla Kurkijoella. Näillä sivuilla on siten perusteltua kuvailla heidän entisiin asuinsijoihin tutustumiseen liittyviä kotiseutumatkoja, niiden tapahtumia, tuntoja ja kameran tuotoksia. Eniten matkoja, yhteensä noin 40, tekivät Liisa (o.s. Pölkki) sekä miehensä Tauno Tukia, jonka vanhempien koti oli Kurkijoen Haapavaarassa.  

Liisa ja Tauno toimivat Kurkijoen marjaprojektin aloittajina ja opastajina koko 1990-luvun. Hankkeeseen saatiin vaatimatonta rahoitusta lähialueyhteistyövaroista.  Samaa rahoitusta ohjattiin myös Kurkijoen kolhoosille. Näitä projekteja ja niiden tuloksia tarkastellaan erikseen omalla alasivulla. Hankkeen edellyttämien tehtävien lisäksi he ovat myös aidosti kotiseutu-matkailleet ja perehtyneet laajasti Kurkijoen ja Lahdenpohjan alueeseen sekä risteilleet monilla Kannaksen alueen teillä. Oletettavasti se, mitä on tapahtunut ja tapahtuu Kurkijoella kiinnostaa myös monia muita entisiä kunnan asukkaita.

 

 

 

 

 

Seuraavalle sivulle

 

Etusivulle