Linkkejä

Kaikkien sukujen tutkijoita kiinnostavat niihin liittyvät  elinympäristöt ja paikallinen historia.

Näiden sivujen taustaan liittyen voi todeta, että Kurkijoesta on internettiin sisällytetty hyvin paljon historia-, kulttuuri-, tapa- ja henkilötietoa. Jäljille pääsee Google-haun lisäksi mm. seuraavista linkeistä, joista voi hakua vyörytellä myös eteenpäin. 

Kurkijoen mielenkiintoista historiaa voi internetin kautta tutkia mm. seuraavista lähteistä:
http://www.kolumbus.fi/rastas/sec/savosuku.html
http://www.luovutettukarjala.fi/
http://www.kurkijoki.fi/
http://users.utu.fi/vilaakso/Kurkijo.htm
http://www.kurkijoki.fi/historia/kj_hist0.html

http://www.wikikarelia.com/index.php/KURKIJOKI 

http://www.kurkijoki.fi/historia/kjmerkhenk.html

http://www.kolumbus.fi/rastas/harraste.html

Karjalan asukkaista ja heihin kohdistuneista toimista kautta vuosisatojen
on mielenkiintoinen tarkastelu seuraavilla sivuilla:

http://62.142.249.237/vaskelansukuseura/kirjat/kirja2_sivu10.pdf

Karjalan palautuskysymys on tärkeä kysymys myös Kurkijoen Pölkkien jälkeläisten osalta. Asiatietoa kantojensa taustaksi saa esimerkiksi seuraavilta sivuilta:

http://karjalablogi.blogspot.com/2008_12_01_archive.html

Erityisen mielenkiintoisia sukututkimuslinkkejä löytyy puolestaan  seuraavilta sivuilta:

http://www.visido.fi/Sukututkimus/linkit.htm

DNA-tutkimus avaa aivan uusia mahdollisuuksia mm. sukulaisuuksien tutkimiseen. Seuraavista linkeistä pääsee menetelmän jäljille:

http://www.elisanet.fi/mauri_my/dnatutkimus.htm

http://suvut.genealogia.fi/henttonen/dnatutkimus.htm

 

Historian hämärään jäänyt Kyyjärven ja Perhon Pölkkien mahdollinen sukuyhteys on kiinnostanut monia näitä sukuja tutkineita.  Vaikka DNA tutkimus tuo uusia mahdollisuuksia, on oletetun keskinäisen sukulaisuuden tutkiminen ongelmallista. Tämä johtuu siitä, että patriarkaalinen ketju katkesi Kyyjärven Pölkkien kantaisän Paavo Pölkin Paavon pojan Erkin jälkeen kun Pölkkien suku jatkui Erkin tyttären ja vävyn kautta. Tutkimuksellista käyttöä menetelmällä voisi olla selvitettäessä geeniperimää esim. niillä alueilla, missä Pölkki ja Pölkö-nimiset ovat asuneet tai mihin Loimaan Pölkit ovat hävinneet.

Kaikkien Pölkkien on väitetty tai ainakin otaksuttu olevan sukua keskenään. Molemmat päähaarat näyttävät olleen vahvasti talonpoikaisia. "Suurmiehiä tai -naisia" ei menneinä vuosisatoina ole valtakunnallisesti esiintynyt. Sittemmin 1900-luvun loppupuolelta lähtien myös Pölkkien sukuhaaroista on noussut esiin näkyviä yhteiskunnallisia vaikuttajia mm. tutkimuksen, opetuksen, kulttuurin, tiedotuksen, hallinnon ja elinkeinoelämän sektoreilla. Heitä löytää mm. Googlen avulla yksinkertaisesti hakusanalla Pölkki.

Pölkkien sukujuuria ja taustoja on varmasti edelleen piilossa arkistojen kätköissä. Tuskin Ruotsinvallan aikaisia naapurimaan arkistojakaan on systemaattiasesti koluttu Pölkki-näkökulmasta. Entä sitten muun Euroopan arkistot. Sikäli kuin kiinnostusta on, saattaisi nykyisenä verkottumisen aikakautena olla syytä yhteisesti käyttää Pölkki-sukuisten resursseja sukuhistoriamme ja sukuketjujemme aukkojen täyttämiseen. Tähän liittyen sopinee kysyä, onko tarvetta ja kiinnostusta perustaa Pölkkien sukuseura kaikkien eri sukuhaarojen kesken mm. tekemään ja koordinoimaan tehtäviä selvityksiä?  .

Näiden sivujen ylläpitäjä, vapaa-ajan vapakalastaja, on nyt tässä heittänyt kaikille Pölkeille tarkoitetun vaatimattoman täyn veteen! Ottakaapa yhteyttä!  

 

Etusivulle