Suvun hajaantuminen

Vaellus jatkuu

Sukutaulujen mukaan laskien Abrahamin elossa olevien jälkeläisten määrä, mukaan lukien myös naispuolisten Pölkki-sukuisten lapset ns. pikkuserkkutasolle asti (4-5 sukupolvea Abrahamista), oli 2006 alkupuolella yhteensä lähes 100. Pölkki-nimisiä näistä oli elossa 12, joista naispuolisia 3. Lisäksi Pölkki-nimi on 5 henkilön ja heidän jälkeläistensä osalta muutettu.  Suku on laajentunut selvästi voimakkaammin naispuolisten omaa sukua Pölkki olevien kautta (matrilineaarinen). Pölkki-nimen säilyminen Kurkijoen sukuhaarassa näyttää tällä erää olevan lähes kokonaan Abrahamin pojan Akselin sukuhaaran varassa, joskin suoraan alenevien patrilineaaristen (isänpuoleisten) haarojen henkilömäärä on nimen muutokset huomioon ottaen tätä laajempi.

Nykyaikana on tietysti kaikkia sukuja koskenut suurperheiden hajoaminen ja jälkeläisten muuttaminen opiskelun, työn ja ammatin, avioliittojen ja monien muiden syiden johdosta. Luovutetun Karjalan entisten asukkaiden asuinpaikkojen muutoksiin ovat edellisten syiden lisäksi vaikuttaneet sodan jälkeinen asutustoiminta ja sen seuraukset. Kurkijoen sukuhaaraa, mukaan lukien omaa sukua Pölkki olevien naisten 1-2 jälkeläispolvea (pikkuserkkutaso), asui 2006 jo varsin laajasti ympäri eteläistä Suomea.

Abrahamin jälkipolvea asui 2006 mm. Askolassa, Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jalasjärvellä, Kotkassa, Kuopiossa, Lahdessa, Loimaalla, Mellilässä, Paimiossa, Piikkiössä, Rautjärvellä, Seinäjoella, Siilinjärvellä, Suolahdessa, Säkylässä, Tampereella, Turussa, Tuusniemellä, Tuusulassa, Ulvilassa ja Viinijärvellä sekä Kanadan Edmontonissa.

Etusivulle