YHTEYSTIETOJA

Näiden sivujen ylläpidosta vastaa
toistaiseksi:

Lauri Pölkki

Merenneidontie 21 C 6
02320 Espoo Suomi
GSM:  0400-514 545

E-mail: lauri.polkki@kolumbus.fitietoj1.jpg

 Lauri on tässä mieli-
 harrastuksensa 
parissa.
 Hän on Perhon Pölkkien kanta-
 isästä  laskien XIII suku-
 polven  tamppikaula.

Olen syntynyt Kurkijoella 1936. Isäni isän isä Abraham oli lähtöisin Perhosta kuten edellä olevilta sivuilta voi todeta. Kurkijokelaisuus läikähti minun vereeni varsinaisesti äidin, Anna o.s. Kyytinen puolelta. Karjalaisperäisyyttä on veressä parin edellisenkin sukupolven Pölkkien puolisoiden puolelta. Pölkeistä on lisäksi merkkejä Luovutetun alueen osalta jopa 450 vuotta taaksepäin.

Kotini oli ennen sotia ja sotien välissä Kurkijoen Alhon kylässä. Kurkijokelaisuutta  minuun synnytti paitsi sukutausta myös se, että  mieltäni ja mielikuviani Kurkijoelta muokkasi lähtemättömästi lapsuuden kasvuympäristö ja luonto Kurkijoen Särkijärvellä ja Alhossa.

Nyt olen eläkkeelle 2001 siirtynyt maataloushallinnon konkari. Harrastukset suuntautuvat laajasti vapaa-ajan kalastukseen,  kesämökin hyötyliikuntaan ja monennäköiseen rakenteluun ja puuhasteluun puumateriaalin kanssa. Sukuasioitten harrastus on myös vallattomasti siepannut minut pauloihinsa. Suvun asioiden selvittely on synnyttänyt kiinnostuksen kotiseutuni ja kotikyläni Alhon historian tutkailuun. Yhdessä Veikko Revon ja Ahti Kurrin kanssa valmistui maaliskuussa 2012 Kurkijoen ensimmäinen varsinainen kyläkirja Alhosta ja Alhonsalosta.

Hallussani ovat kokoamani ja kirjoittamani Kurkijoen Pölkkien molemmat sukukirjat ja niiden aineistoa sekä suhteellisen kattavat sukutaulut, joihin näillä sivuilla esitetyt sukukaaviot perustuvat. Esimerkiksi toisten sukututkijoiden tarpeisiin voidaan tietoja luovuttaa niiltä osin, kuin kyse on 1900-lukua aikaisemmista vuosista. Sen jälkeisten vuosien tietojen käyttöoikeuksiin on pääsääntöisesti hankittava asianomaisten sukujen edustajien tai henkilöiden lupa. Molempia sukukirjoja on painettu ja jaettu noin 50 Kurkijoen Pölkkien sukuhaaroille. Kappaleet on toimitettu myös Kurkijoki-museolle ja Suomen sukututkimusseuralle. 

Sivuilla olevien tietojen käyttö on käyttäjien omalla vastuulla. Osa tekstitiedoista on suvun jäsenten haastatteluihin tai sivujen ylläpitäjän muistitietoihin perustuvia ja siten subjektiivisia. Osa henkilötiedoista perustuu HisKi-tiedostoon ja ovat eräiltä osin tarkistamattomia.  Niiden käyttöä koskevat varaukset on esitetty mm. Suomen Sukututkimusseuran sivuilla (http://www.genealogia.fi/).  

Asiayhteyteen sopivaa Pölkkien ja liittyvien sukujen aineistoa  sisällytän mielelläni  sivuille kirjoittajan nimi tai hänen käyttämänsä lähde mainittuna.  Niin, että kirjoittamisiin!

 

Edellinen sivu